2020-03-29 1606 瀏覽
由「電競女神」Rose Ma 開既(從…異世界) Re:Worlds Maid Cafe,以藍、白為主色調,入去之前係門口搖一搖門玲,可愛既女僕就會跳出黎,好浪漫咁帶住你入去你今晚既dining table,從呢一刻開始,你就是一個主人master。進入異世界前 請輕搖鈴鐺召喚女僕!咁難得嚟到女僕cafe當然要同kawaii嘅女僕留倩影,佢呢度有幾款套餐我哋揀,揀咗比較經濟嘅『開掛人生套餐x2 @240 each』,套餐包括有直筆單張x1、主菜、甜品、飲品。蛋包飯,先跟女僕一齊施魔法唸咒語,就算唔識日文都要落足力。然後女僕用佢支番茄筆喺蛋包飯上面畫圖案,我哋畫咗萬人迷比卡超!黃色底嘅蛋包飯,當然要搵啲黃色嘅卡通人物,eg Minions。玫瑰花茶,採用優質斯里蘭卡英式果花茶包,茶味不算濃,卻入口滑身,玫瑰香突出,帶薄薄回甘香,氣味清爽。用新鮮生果打成嘅smoothies,十分迷人,呢杯有士多啤梨同埋香蕉,相當smooth,而且充滿奶香。流心心太軟,做到cream暖暖地,真係做到流心嘅感覺,都幾creamy。小確幸,喜出望外嘅係甜品都幾高質,有較高級嘅冧酒提子雪糕,加咗啲棉花糖威化脆脆等

進入異世界前 請輕搖鈴鐺召喚女僕!

小確幸,喜出望外嘅係甜品都幾高質,有較高級嘅冧酒提子雪糕,加咗啲棉花糖威化脆脆等等,最後可以同女僕一齊影相,當然食得相當幸福!