餐廳: Verde MAR
資訊:

🍽️ Verde MAR 📍西環西營盤水街41號地舖-難得喺港島區放工,梗係要喺港島區覓食啦😝😝今次揀咗呢間好有氣氛嘅墨西哥餐廳🇲🇽🇲🇽環境有特色之餘,食物都好正宗㗎😚😚💫Ceviche De Avocado($149)呢個前菜好開胃呀🥰🥰用青檸汁同牛油果、蕃茄、青瓜做一個醃漬🥑🍅🥒🍋 仲配埋香脆粟米片,口感豐富😋😋青檸味好突出好清新🍃🍃食落好light,感覺好健康👍🏻👍🏻👍🏻💫超嫩入口即溶慢煮牛面肉( $189 )超嫩!食到一絲絲嘅肉既質感🐮🐮而且食落香濃唔會油膩,只有啖啖香濃肉味😚😚肉湯好夠味,加埋洋蔥、青檸汁同埋香草,令味道更加豐富👍🏻👍🏻而且伴碟嘅辣醬好惹味😋😋😋 三兩下就食晒成碟啦🤣🤣🤣💫Surf N Turf Brocheta($299)材料好豐富,有蝦、雞肉、豬肉、牛肉、彩椒、洋蔥😍😍面頭仲要加埋芝士🥰🥰🥰好邪惡😈😈粉紅色嗰個係一個後勁好犀利嘅辣醬,個人最鍾意將三隻醬撈埋之後,切開晒啲肉,再加埋三色椒,就可以自製一個burrito🌯🌯💫Avocado Smoothie($78)牛油果迷必點😍😍 口感好香滑,牛油果同奶味都重🥑🥑欣賞佢係用可降解嘅環保飲管,而唔係一掂水就會溶嘅
🍽️ Verde MAR
📍西環西營盤水街41號地舖

💫Ceviche De Avocado($149)

💫超嫩入口即溶慢煮牛面肉( $189 )

💫Surf N Turf Brocheta($299)

💫Avocado Smoothie($78)
牛油果迷必點😍😍 口感好香滑,牛油果同奶味都重🥑🥑欣賞佢係用可降解嘅環保飲管,而唔係一掂水就會溶嘅紙飲管😚😚

🌟餐廳佈置得好有氣氛,好有墨西哥風情😍😍😍仲見到餐廳出邊種咗好多仙人掌🌵成個環境感覺好貼近大自然好舒服

🌟見到餐廳老闆同仔仔有一個YouTube Channel教煮嘢食,成件事好可愛啊🥰🥰🥰

🌟每碟餸菜嘅份量都幾大份😋😋超級足料啊

推薦指數:5/5