2022-08-08 32 瀏覽
經朋友介紹今日朋友兩個一齊黎到旺角呢間西餐廳,雖然話喺旺角,但呢個位真係平時係完全會忽略左,唔係有人介紹都唔知呢度有間餐廳星期六下午兩點去到,客人只有兩三枱,環境都幾好,裝修簡潔,枱同枱之間唔會好迫,傾偈就啱晒叫左兩個set lunch,每個餐可以揀兩款餐前小食,一個主菜同飲品,我地加左$28轉飲smoothie餐前小食方面叫左四款share食蕃茄mozzarella salad個黑醋夠開胃炸蠔炸得外面酥脆入面多汁,唔會乾晒蟹肉忌廉薯餅正常發揮餐湯餐湯係磨菇湯,飲到有一粒粒既磨菇粒,真材實料主食青口意粉青口好軟滑,少有地食到青口既鮮甜,意粉火喉亦控制得宜,係我鍾意既口感盲曹魚柳配時菜魚上面一堆泡泡原來係用蕃茄煮成既,魚皮煎得幾唔錯,脆脆地又唔會過火,而且有少少醃味,魚柳都好食,唔會過於鬆散或太實飲品方面叫左抺茶牛油果smoothie估唔到抺茶同牛油果個味道都幾夾,同埋個smoothie真係打得好滑,又唔會太甜,做得幾好Blueberry & strawberry smoothie呢個就比較甜,但真係有食生果既感覺,好fresh ,因為鍾意飲甜野既關係,個人比較鍾意呢杯總括黎講,餐廳出品

餐前小食方面叫左四款share食

蕃茄mozzarella salad
個黑醋夠開胃

炸蠔
炸得外面酥脆入面多汁,唔會乾晒

蟹肉忌廉薯餅
正常發揮

餐湯
餐湯係磨菇湯,飲到有一粒粒既磨菇粒,真材實料

主食
青口意粉

盲曹魚柳配時菜

飲品方面叫左
抺茶牛油果smoothie

總括黎講,餐廳出品幾好,有heart,價錢適中,如果想同朋友靜靜地傾下偈食下野真係幾唔錯既選擇