2022-07-13 1291 瀏覽
呢間餐廳係油麻地站附近的譽發廣場(商業大廈like) ,記住右手邊果2架lift才可到達23/F!因為餐廳呈L字形,所以一邊望Lion Rock🌁,另一邊望維多利亞海,各有各好,今次就望山景,下次晚上來嘅時候望海先🌉中午時間有lunch set,餐牌仲會間唔中轉下款添~除左main,仲可以按自己喜好和食量,揀組合1️⃣2️⃣3️⃣,全部要晒都係額外加$53,我覺得fair enough!餐湯-最愛的南瓜湯:飲得出唔係罐頭湯,配上即磨黑胡椒,寧舍不同。凱撒沙律:麵包糠、芝士、煙肉碎、沙律菜及醬汁比例剛剛好,醒胃之選。主菜-匈牙利燴牛肉: 筆者數年前曾到訪🇭🇺,確實大部份餐廳均有是款菜式,其味道與當時味道有8成相似,紅酒、燈籠椒及牛肉mix&match, really tastes so good😛甜品-芒果布甸:因為芒果夏天當做,所以成個pudding 都帶有天然甜味。除左布甸外,甜品的topping包括紅莓(唔酸,很重要😂) 、藍莓及白朱古力,正常水平🍮餐茶-咖啡:份量大大杯,鮮奶和黃白糖自由配,用來作一頓午餐的完結,最好不過。一邊飲住☕,一邊欣賞住風景,一邊享受一刻的寧靜……

2022-07-13