2023-02-09
大角咀出名多好食嘅小店,今日就同朋友黎揾食~呢間小店係利奧坊附近,超易揾,雖然細細間但好精緻,店外店內嘅裝修都好有格調。座位唔多,寧靜舒服,岩晒想揾個地方好好傾計嘅聚會!餐牌嘅選擇都幾多,好多樣野都想試。不過餐牌嘅價錢可能會唔update,本身叫左一款野食後來埋單先知原來係唔同價錢,雖然價錢唔係差得好遠,餐廳同我地解釋左係未update得切個menu,所以落單前可能要問清楚個餐牌係咪已經係最update會安全D酥炸大啡菇配粉紅汁,其實叫呢個嘅主要原因係想知咩係粉紅汁~食落似係千島醬嘅味,然後有D辣味咁。不過個大啡菇都炸得幾有驚喜,皮好薄,所以好夠脆身得黎又唔會硬,配大啡菇嘅texture係好簡單又夾嘅配搭!加拿大保濕豬鞍配薯蓉,豬鞍嘅份量比預期更大,2-3個人share黎食都冇問題!豬鞍應該係用慢煮嘅方式烹調,所以肉質保持得非常鮮嫩,好juicy,而表皮又烤得微脆,呢個豐富嘅口感好加分!而調味亦都好足夠,就算唔點mustard都已經好好食。薯蓉亦都夠creamy,有淡淡嘅奶香。呢道main 真係幾推介!辣XO醬蟹肉扁意粉,佢呢個fusion 設計得幾有特色。XO醬味好突出,每條扁意粉都
辣XO醬蟹肉扁意粉,佢呢個fusion 設計得幾有特色。XO醬味好突出,每條扁意粉都好均勻咁有XO醬嘅味道。少少辣好開胃,不過蟹肉嘅份量可以再加多D!
開心果gelato,口感似雪糕,食落開心果味都算出,有輕微果仁嘅咸香味