2012-11-30 609 瀏覽
呢間野開咗2年有冇?我成日經過入一入去望兩望就出返嚟~haaaa總覺得佢d卷蛋邊值呢個價!點知,近排見友人買了粒非常可愛macaroon,就觸起我想試試呢間野!一入去,一眼就看見成櫃卷蛋!有大有細!大($26) , 細($10)仲賣macaroon , 拿破崙 , brownie , frozen yogurt etc店裏仲有橱房,服務員都幾好笑容!我真係心諗試吓就算! 就叫了細($10) 竹炭綠茶味卷蛋!本人是朱古力狂熱者,但見佢舊朱古力味卷蛋咁淺色,又好似好普通,真係唔係幾想叫呢個!● 竹炭綠茶味卷蛋 - 細就真係好細!一張八達通咁大!覺得自己揀正自己喜歡的味!竹炭同綠茶味都幾夾!但食落都好容易分出兩邊的味道!竹炭嗰邊真係幾竹炭味!但不會苦味!綠茶嗰邊真係幾綠茶味!haaaa 但係就係有綠茶味,但又唔係好濃味!點都冇腥 or 苦味!!整個卷蛋都是鬆軟的,,是剛剛好的濕度!!也不會太甜 or 太淡, 是它們各所屬的正常味道!!cream也是的smooth的,滑滑的!但有點點奇怪,就是食食下有小小微細的沙!我想應該是砂糖!
呢間野開咗2年有冇?
我成日經過入一入去望兩望就出返嚟~haaaa

總覺得佢d卷蛋邊值呢個價!

一入去,一眼就看見成櫃卷蛋!有大有細!
大($26) , 細($10)
店裏仲有橱房,服務員都幾好笑容!

我真係心諗試吓就算! 就叫了細($10) 竹炭綠茶味卷蛋!
竹炭綠茶味蛋卷
● 竹炭綠茶味卷蛋 - 細就真係好細!一張八達通咁大!
覺得自己揀正自己喜歡的味!
竹炭同綠茶味都幾夾!但食落都好容易分出兩邊的味道!
竹炭嗰邊真係幾竹炭味!但不會苦味!

cream也是的smooth的,滑滑的!
但有點點奇怪,就是食食下有小小微細的沙!我想應該是砂糖!
2012-11-29
竹炭綠茶味蛋卷