2023-10-16
今日去呢一間嘅Cafe好靚,簡約得來又好有工業風風格!再加上連出面店面都有好特別嘅裝飾物,除咗吸睛亦都好美觀!另外呢度仲多咗個貓店長身形嬌小非常可愛!今日主打第一道菜;半邊春雞拼烤豬肋骨,呢個烤得啱啱好,除咗好有心機烹調之外,感覺質感仲好似慢煮咁好食!豬肋骨好Juicy!咬落淡淡香層次!另外半邊雞烤得香濃美味!第二道菜:白汁忌廉煮青口呢個亦都係主菜之一!淡香既白汁配上青口,有啲香甜青口亦非常鮮嫩!連貓店長經過都覺得香!之後第三道菜:龍蝦汁青口,蜆肉會意大利飯:龍蝦汁非常開胃,在配合青口加蜆肉嘅燴飯!真係淡淡都係鮮味!淡淡都有海鮮嘅感覺!最後飲品方面,叫做杯Mocha!將指定嘅飲品利用空氣針筒擠壓落去Mocha!感覺新奇又好有特色!加上味道超好飲必飲!餐廳方面再配咗個甘筍湯!味道亦非常鮮甜!望逸咖啡研究所 地址: 觀塘開源道60號駱駝漆大廈第3座1樓J室
第二道菜:白汁忌廉煮青口
呢個亦都係主菜之一!
之後第三道菜:
望逸咖啡研究所