2021-07-13 1407 瀏覽
放假同朋友仔約出來去左旺角一齊掃黃食小食兼行街街~行到夜晚有啲攰就去餐廳坐低食順便晚飯同休息下。由於掃街食左太多野食, 我地都唔算太肚餓但又可以食下野咁,於是我地就叫左一個set dinner 同小食Set dinner 配是日餐湯同埋蒜蓉包個湯好清甜下, 有少少阿媽煲嘅中湯feel~ 感覺係健康D~蒜蓉包都好鬼脆小食: Buffalo雞翼buffalo雞翼好快就到,賣相都幾好。上菜時仲係超級無敵爆炸熱的!啲雞翼都幾大隻,外皮炸到脆卜卜! 肉質都幾滑幾juicy, 味道又唔太咸。而外面包住啲酸辣汁,唔太辣而且酸酸甜甜咁,幾開胃! 因為我地兩個人都係唔食得辣, 所以佢唔辣實在岩晒!美中不足嘅係佢冇跟到 sauce點雞翼~主菜: 美國安格斯西冷牛扒牛扒有配埋紅酒燒汁同埋honey mustard~ 拌菜有香草牛油焗薯仔都幾腍, 煎得幾香口西蘭花同沙律都算新鮮嘅~ 唔係齋放係隔離伴碟果D無味菜~至於主菜牛扒方面, 我地都中意食生少少, 所以叫左五成熟,但好似上碟都有7成熟了。中意食生少少可以試下叫3成熟~不過塊牛扒都幾淋,而且牛味都幾濃郁~ overall黎講係唔錯的!甜品: 心太軟配雪糕朱
放假同朋友仔約出來去左旺角一齊掃黃食小食兼行街街~

行到夜晚有啲攰就去餐廳坐低食順便晚飯同休息下。

Set dinner 配是日餐湯同埋蒜蓉包

小食: Buffalo雞翼

美中不足嘅係佢冇跟到 sauce點雞翼~

主菜: 美國安格斯西冷牛扒

西蘭花同沙律都算新鮮嘅~ 唔係齋放係隔離伴碟果D無味菜~

甜品: 心太軟配雪糕

朱古力味都幾Rich,味道偏甜,但配埋雲呢拿雪糕一齊食都幾balance, 略嫌佢中間個心唔夠流心效果, 如果個心再做得軟啲就perfect啦!

餐飲: 港式樽仔奶茶

最後想講下呢枝樽仔奶茶,係西餐廳有咁港式嘅飲品都幾有趣。茶味幾突出, 無乜苦澀味同入口都幾順滑啵! 值得一試!

最後兩個人埋單每人都唔洗$200
CP值都幾高👍🏻