幫襯過老厝邊好多次了 亦都介紹過好多朋友去~真心覺得係一間實力同🅲🅿值都頗高嘅台式餐廳(´∀`)!小店唔係走精緻台菜嘅路線 餸菜味道同賣相都幾樸實無華~但當你想食台灣嘢嗰陣 總會諗起佢🥹.♡ 玉米起司蛋餅 $③②蛋餅係呢間嘅皇牌小食👑d芝士真係好癲 每件都夾住一大𝚙𝚊𝚝芝士~拉絲拉到天花板咁高(*゚ロ゚)外皮煎得剛剛好 唔會太乾 微微煙韌 夾埋雞蛋同芝士好香 佢仲有個邪惡爆燈嘅芋泥起司餡🤤.♡ 花雕醉雞 $④⑤經常𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎嘅小食🪄雞卷又滑又大件 陣花雕酒香一入口就滲出黎 食得出浸左好耐 唔係話是但淋d酒喺面就算(o˘◡˘o)必點!.♡ 滷肉乾拌麵 $④⓪主食就正常發揮啦 滷肉肥膏瘦肉參半 炆得軟稔~滷肉汁嘅味道唔會好甜好黏口 麵質幼身但唔算好索汁🍝.♡ 黑糖珍珠鮮奶 $②⑧♡ 綿綿芋頭鮮奶 $③⓪廢水都不錯(´ω`*)夠香滑 唔會太甜膩 珍珠有咬口~芋頭未去到超綿完嘅芋泥質地 反而保留芋頭粒 所以更飽肚🧋

玉米起司蛋餅

♡ 玉米起司蛋餅 $③②