2019-09-11 5655 瀏覽
話說早排約了朋友去觀塘行街,所以特意去食個Tea休息下。係網上見到位於工廈內的餐廳,除了係星期日開之外,仲人氣幾高。餐廳用了仿古的設計,除了可以食好西之餘,仲可以不停影相打卡。餐廳係叫職員幫手下單,大家食完之後就出Cashier比錢。我們黎食Tea,當然睇下較抵食的下午茶餐先啦。不過睇黎睇去,只有牛油果多士係較吸引。我們其餘就係Main Menu散叫。牛油果多士有D失望,佢係牛油果醬多士之餘,佢用上普通的荷包蛋,而唔係poached egg。食落整體又唔係特,特別香。由於有朋友未食Lunch,所以我們叫左一份芝士蘑菇雞肉意大利粉。呢份意份落單5分鐘就到了,味道都幾香,食落真係幾好食。意粉充滿口感,個埋個咸香的芝士味,而唔係平常的罐頭的白汁味。加上炒香的雞肉及蘑菇,會令大家一口接一口。咁多個女仔,通常都會叫份沙津去Balance下。呢客摩洛哥雞肉沙律七彩繽紛,真係好有摩洛哥的風情(笑)。沙律無加入大量的醬汁 ,令整體夠乾身又健康。此外,沙律用上不同口感的材料,比如香軟的南瓜、炒香的雞肉,硬實的果仁及脆口的紅蘿蔔,令整體口感Up!一份有5隻的水牛城雞翼,雞肉肉質軟滑,但呢到的雞翼如果可以加

餐廳係叫職員幫手下單,大家食完之後就出Cashier比錢。

牛油果多士

芝士蘑菇雞肉意大利粉

摩洛哥雞肉沙律

一份有5隻的水牛城雞翼,雞肉肉質軟滑,但呢到的雞翼如果可以加少少辣會更惹味。
水牛城雞中翼配特色醬

見網上好多人都讚Pancake好食,但要平日下午三點,或者週末先供應。今次叫左份最ins的檸檸忌廉楓糖Pancake,每塊Pancake上,都有一塊煎香的檸檬係入面。Pancake食落厚實,甜度多左少少,應該係用黎Balance檸檬的酸味。我自己無留意到放係一旁的忌廉係酸忌廉,我成啖放左入口,都幾酸架喎⋯ 如果大家唔鍾意食酸的,極力建議食另一款Pancake。
檸檬忌廉楓糖Pancake

朋友仔想飲熱野,所以叫左杯熱的蜂蜜牛奶。朋友就覺得蜜糖的味道有D怪,不過我就覺得唔錯⋯ 果然味道都係好個人。
蜂蜜牛奶

有朋友仔就試試Cafe的咖啡,咖啡富有玫瑰香,但唔會過份甜,加上好靚的拉花圖案,令人心曠神怡。
玫瑰Latte

沙冰內的雜莓及乳酪酸酸地,非常開胃!甜味剛剛好,而且唔似藥水味,值得一試!
雜莓乳酪沙冰

我係一個愛寫字愛分享的吃貨!如果鍾意我分享的,我邀請您訂閲我的食評,我會繼續與大家繼續發掘有咩CP高的冰糧!(敬禮)
芝士蘑菇雞肉意大利粉
摩洛哥雞肉沙律