2021-01-17 1363 瀏覽
#Latergram 前排爸爸生日👨🏻,亦都受疫情影響應該無得番家鄉,所以就帶屋企人去食"鮨文Omakase” 做下孝順女。🥰環境:7/10傳統和式裝修,有番左家鄉既感覺🎏吧枱座位都坐得寬鬆闊落,師傅都好詳細講解每件壽司特點,同時睇住每件壽司既製作過程都好治癒。🎐食物︰8.5/101️⃣Omakase-$500-茶碗蒸 🍥第一啖落口,香滑又充滿家鄉既味道,相信當中食材雞蛋同海帶來自日本,用料講研,同埋蒸煮時間岩岩好。-12貫壽司🍣大拖羅,左口魚,深海池魚,甜蝦,喜魚,帆立貝,梭子魚,天使蝦,池魚,三文魚子,小肌魚,星鰻魚,海膽🦐甜蝦非常之大隻同新鮮,入口鮮甜到不得了。天使蝦,都第一次食,呢個蝦係食個質感非常之彈牙,有另一番風味。同埋聞說生吃先好食,熟食就不佳。海膽軍艦,一向係我最愛,呢到既海膽Creamy又鮮甜,同埋小小一個軍艦,有一半係海膽,非常滿足。三文魚子手卷鮮美,有豐富的魚油味,值得回味。 木魚花湯簡單既味道,但食得到清香鮮味。🍧雪糕(紅豆雪糕/海鹽) 紅豆味好豐富,好似食緊粒粒紅豆咁😛 海鹽味比較普通🙂性價比︰9/10 ($550/位),呢個價錢食到呢個質素,抵到爆。ps師傅仲送

環境:7/10

食物︰8.5/10
1️⃣Omakase-$500
-茶碗蒸 🍥
-12貫壽司🍣

🦐甜蝦非常之大隻同新鮮,入口鮮甜到不得了。
三文魚子手卷
鮮美,有豐富的魚油味,值得回味。
 木魚花湯
簡單既味道,但食得到清香鮮味。
🍧雪糕(紅豆雪糕/海鹽)
 紅豆味好豐富,好似食緊粒粒紅豆咁😛
 海鹽味比較普通🙂

性價比︰9/10 ($550/位),呢個價錢食到呢個質素,抵到爆。ps師傅仲送多左一件比我地。🥳
2021-01-08
生日