2021-01-14 657 瀏覽
|𝙘𝙤𝙛𝙛𝙚𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙢𝙤𝙘𝙝𝙞 ☃️🎄𝘾𝙝𝙧𝙞𝙨𝙩𝙢𝙖𝙨 𝙇𝙞𝙢𝙞𝙩𝙚𝙙❤️|每次食小正大福都好期待切落成一半嘅橫切面😍因為無論點切都會好靚好好工整✨同埋粒粒大福都圓碌碌勁可愛❤️自從上個月趕唔切去食佢最後係crew寄賣日子 一直都好掛住小正大福 今次終於的起心肝8點起身衝去買!!!!不過9點去到已經賣曬朱古力五重奏😭.① 脆皮朱古力提子啫喱🍫($30)// 朱古力很香濃 不會太甜還帶點微苦 喜歡這種濃度🥰 表層的朱古力脆皮也是用黑朱古力的🤎 提子酒心啫哩很Q彈,不容易散而且還蠻有咬口的~ 酒香還蠻濃🍷// Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌗② 芋頭牛乳布丁💜 ($30)// 最搶鏡一定是小雪人☃️小雪人的真身是黑加倫子內餡的棉花糖🤏🏻不是只有外表 還有內餡啊🤣🤣 至於mochi的外皮很煙韌🥰奶凍的牛奶香很濃🍼配上淡淡芋香的芋泥💜足料到炸了!感覺食完一顆就飽了☺️是淡口味之選啦🥳 //Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌑③ 脆皮Oreo芝士💛($30)// 芝士鹹香出眾但又和Oreo蠻搭的😚而且中間的牛乳布丁可以中和一下鹹香和oreo的甜 不會有太膩的感覺🥰Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌗④ Latte ($40

① 脆皮朱古力提子啫喱🍫($30)
Food:🌕🌕🌕🌕🌕🌗

② 芋頭牛乳布丁💜 ($30)
Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌑

③ 脆皮Oreo芝士💛($30)

Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌗

④ Latte ($40)
// 小編一向好怕fruity嘅咖啡☕️而crew可以揀偏friuty或者nutty嘅latte 所以今次就揀咗nutty🤎繼crew上一次嘅creamy black成為心目中no.1之後✨今次依杯latte都好正🤎唔會好似出面個啲勁甜 反而咖啡豆嘅香濃同埋微苦好重🥰超鐘意//
Food: 🌕🌕🌕🌕🌕🌗

因為今次係快閃團所以只係做到24號咋🥺如果大家想食mochi依然可以去 @justformochi 嘅ig買❤️而crew就可以去試曬佢地嘅咖啡🤣🤣!

☃️crew (灣仔)
灣仔皇后大道東156-164號安興大廈地下9A號舖
  • Creamy  black