2021-07-03 108 瀏覽
四個朋友放工即興約去銅鑼灣食飯一於去試吓朋友介紹好有氣氛嘅餐廳由於即興冇book到位去到等咗10分鐘左右就可以安排入座啦見到有個dinner set for 4 $1188四人套餐包左每種食物都好啱我哋口味決定一試套餐內嘅香蒜牛油煮蜆啲蜆賣晒職員比餐牌俾咗三款不同煮法既蝦我哋揀返等我盡量每樣介紹吓先🫕新英倫周打蜆湯每碗湯都有兩個蜆肉,蜆肉雖然細隻但係十分新鮮🦐蒜蓉玻璃蝦蒜蓉煮得好香好入味,蝦肉爽口,連埋啲汁食十分好味,每人食得兩粒都唔係好夠喉呀😋🐮草飼澳洲肉眼牛扒肉眼扒叫咗5成熟肉眼部份肉質軟腍,肉味濃郁如果可以多啲配菜就好啦例如翠肉瓜/筍就好啦🐷燒烤醬豬肋骨(半條)豬肋骨肉質軟淋,放入口啲肉嫩滑到不得了,燒烤醬都係加分位,燒烤醬甜甜地,但甜道適中,提升咗成個燒烤醬,必食👍🏻🍕芝士四重奏薄餅薄餅脆卜卜,好多芝士,芝士味濃,每次食芝士pizza都好期待有拉絲嘅效果🧀🍝黑松露意大利雲吞意大利雲吞每一粒都大大粒,滿滿既黑松露醬汁,每一淡都好濃黑松露味🍰甜品:芝士蛋糕食完正餐其實已經好飽因為每一份食物都好好食😋通常套餐配既甜品都麻麻地無咩期望,點知都係好好味,好滑既芝士蛋糕,份量唔大啱啱好🕴🏻
四個朋友放工即興約去銅鑼灣食飯

套餐內嘅香蒜牛油煮蜆啲蜆賣晒
職員比餐牌俾咗三款不同煮法既蝦我哋揀返
等我盡量每樣介紹吓先

🫕新英倫周打蜆湯
每碗湯都有兩個蜆肉,蜆肉雖然細隻但係十分新鮮
新英倫周打蜆湯

🦐蒜蓉玻璃蝦
蒜蓉玻璃蝦

🐮草飼澳洲肉眼牛扒
肉眼扒叫咗5成熟
肉眼部份肉質軟腍,肉味濃郁
如果可以多啲配菜就好啦
例如翠肉瓜/筍就好啦
草飼澳洲肉眼牛扒

🐷燒烤醬豬肋骨(半條)
燒烤醬豬肋骨(半條)

🍕芝士四重奏薄餅
芝士四重奏薄餅

🍝黑松露意大利雲吞
黑松露意大利雲吞

🍰甜品:芝士蛋糕
芝士蛋糕

🕴🏻餐廳職員每位都好有禮貌,好享受係到同朋友傾偈食飯嘅一晚☺️大大力推介依間餐廳👍🏻

📍The Musicbox Grill House & Bar
🔎銅鑼灣駱克道459-461號The L. Square8樓

新英倫周打蜆湯
蒜蓉玻璃蝦
草飼澳洲肉眼牛扒
燒烤醬豬肋骨(半條)
芝士四重奏薄餅
黑松露意大利雲吞