Green Orange

2015-04-21 1589 瀏覽
星期六中午12:30, 原本book好位, 但我地遲左少少, 不過人流唔多, 可以悠閒享受午餐.lunch set 價錢中價, 由沙律$88至肉眼扒 $148. 仲有意粉選擇.全程服務好好, 環境又舒服, 有空間感, 連洗手間都乾淨又大.套餐可揀湯/ 沙律, 我同友人各揀一款, 可以試齊. 超級好服務, 因為見我地一人一啖想share, 佢就提供多個碗俾我地.南瓜忌廉湯好creamy, 南瓜味濃, 個湯夠熱又順滑, 飲得好舒服.沙律有片煙鴨胸, 我冇試到. 個沙律菜新鮮, 油醋汁都調味剛好.法包香脆, 整片都有牛油, 好香.燒紐西蘭肉眼扒配黑松露醬汁, 跟薯菜 ($148, 薯菜加$20可轉意粉) :一上枱見塊扒都幾大, 好抵食甘, 但怕佢hea整. 原來唔係.好好食, 煮得岩岩好. 肉眼扒厚薄適中, 要5成熟都燒得岩岩好, 顏色好靚, 粉紅色肉好吸引.肉軟軟淋有彈性, 仲好多肉汁, 又唔會爆哂d血水出黎. 所以好易砌黎食.個黑松露醬汁都好濃郁, 不過食到尾聲覺d咸左少少.薯菜都用心整, 沙律加左d陳醋汁, 食左冇甘膩.帶子忌廉汁意粉 ($118) :睇落好多汁, 但拌勻就剛好. 意粉

餐包, 南瓜忌廉湯, 沙律
套餐可揀湯/ 沙律, 我同友人各揀一款, 可以試齊.

法包香脆, 整片都有牛油, 好香.
燒紐西蘭肉眼扒配黑松露醬汁, 跟薯菜

好好食, 煮得岩岩好.
肉眼扒5成熟

個黑松露醬汁都好濃郁, 不過食到尾聲覺d咸左少少.

薯菜都用心整, 沙律加左d陳醋汁, 食左冇甘膩.
帶子忌廉汁意粉
帶子忌廉汁意粉 ($118) :

睇落好多汁, 但拌勻就剛好. 意粉掛到好多忌廉汁, 食落口更滑身, 又香忌廉味.

帶子雖然細細粒, 但有好多粒, 冇咩味不過嫩滑. 夾雜著少少姑菌.

意粉唔算 al dente, 但都彈牙.
朱古力布朗尼
朱古力布朗尼 (套餐加 $10) :

以為有雪糕, 但就甘得蛋糕, 所以 $10 都合理.

朱古力布朗尼比平時既乾身d, 但又冇甘硬, 佢有好重可可粉味, 而唔係成舊朱古力甘.

所以唔膩, 都唔太甜. 反而覺得岩男仔食.

2015-04-18
  • 燒紐西蘭肉眼扒配黑松露醬汁