2021-09-07 13 瀏覽
有一晚老公話帶我食西餐,仲係我最鍾意嘅海鮮,非常興奮同埋期待,上到嚟之後見到裝修好靚,啱晒打卡,坐得亦都好舒服,佢哋本身係一間酒吧,有得掟標同埋Beer pong,餐廳播嘅音樂亦都好舒服,整個氣氛你唔嘈吵,感覺有啲浪漫添,講返嘢食啦,因為佢哋個招牌菜就係撈撈海鮮,咩係撈撈海鮮?就係將所有你想食嘅海鮮款式放落一個膠袋裏面然後再放埋醬汁調味料,風口,不斷搖勻,令到海鮮均勻地比所有醬汁調味料覆蓋到🤩🤩🤩我哋就揀咗五款海鮮,有鮑魚,青口,鮮蝦,大元貝同埋活蜆,辣度揀咗小辣,黎都之後店員就會幫你剪開個袋口,咁我哋就可以開動啦,一打開個袋口已經聞到超香,所有海鮮都熱辣辣,呢邊仲會有一啲配菜,例如華力腸同埋粟米,不得不提嘅就係佢哋個醬汁調味料非常之好味,真係令到所有海鮮都食到呢隻味,另外就係海鮮嘅食材非常新鮮,係真係食得出鮮味👍🏻👍🏻👍🏻然後我哋因為超鍾意食麻辣小龍蝦,咁啱佢又有呢一個小菜,所以我哋就叫咗一碟,嚟到又係超香麻辣味🤩🤩🤩小龍蝦都唔會話太細隻,肉質好簡單,亦都非常之入味,真係越食越開胃,又係唔可以唔讚嘅就係海鮮好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻最後我哋叫多咗個避風塘雞翼,本身覺得避風塘呢樣嘢只會係大排檔
有一晚老公話帶我食西餐
,仲係我最鍾意嘅海鮮,非常興奮同埋期待,上到嚟之後見到裝修好靚,啱晒打卡,坐得亦都好舒服,佢哋本身係一間酒吧,有得掟標同埋Beer pong,餐廳播嘅音樂亦都好舒服,整個氣氛你唔嘈吵,感覺有啲浪漫添,講返嘢食啦,因為佢哋個招牌菜就係撈撈海鮮,咩係撈撈海鮮?就係將所有你想食嘅海鮮款式放落一個膠袋裏面然後再放埋醬汁調味料,風口,不斷搖勻,令到海鮮均勻地比所有醬汁調味料覆蓋到🤩🤩🤩我哋就揀咗五款海鮮,有鮑魚,青口,鮮蝦,大元貝同埋活蜆,辣度揀咗小辣,黎都之後店員就會幫你剪開個袋口,咁我哋就可以開動啦,一打開個袋口已經聞到超香,所有海鮮都熱辣辣,呢邊仲會有一啲配菜,例如華力腸同埋粟米,不得不提嘅就係佢哋個醬汁調味料非常之好味,真係令到所有海鮮都食到呢隻味,另外就係海鮮嘅食材非常新鮮,係真係食得出鮮味👍🏻👍🏻👍🏻然後我哋因為超鍾意食麻辣小龍蝦,咁啱佢又有呢一個小菜,所以我哋就叫咗一碟,嚟到又係超香麻辣味🤩🤩🤩小龍蝦都唔會話太細隻,肉質好簡單,亦都非常之入味,真係越食越開胃,又係唔可以唔讚嘅就係海鮮好新鮮👍🏻👍🏻👍🏻最後我哋叫多咗個避風塘雞翼,本身覺得避風塘呢樣嘢只會係大排檔先好食,所以冇乜期望,始終因為呢間係西餐廳,但係嚟到嘅時候又係香到爆炸,表面趣卜卜,入口非常之多汁亦都熱辣辣,雞翼完全入晒味,真係超好味😋整體呢間西餐廳真係好高分,但係價錢唔會太貴,最緊要係呢樣價錢食到優質食材加味道超正既已經值晒,已經約咗老公嚟緊紀念日都會嚟呢間餐廳試吓其他菜式😆😆😆
2021-08-17
10 分鐘 (堂食)