餐廳: 柞木炭家
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2021-10-06 2075 瀏覽
今次就講九月食既最後一次韓燒🤣 成日係T.O.P.行街經過呢間韓燒餐廳,但都未食過,今次終於入去左食😍 環境超寬大,坐左卡位,好舒服!! 今次我地食左:..🔹壽喜燒和牛西冷🔹和牛牛肋肉🔹慶州極上黑毛豬梅肉🔹燒鰻魚🔹和牛三文治🔹擔擔味噌茄子🔹菠蘿梳打🔹荔枝梳打..一來到,店員就會擺到成枱配菜🤩 例如泡菜、芽菜、雜菜等等~然後主角的肉就到了😍 壽喜燒和牛西冷同慶州極上黑毛豬梅肉都好大塊!! 店員好好,會問駛唔駛幫手燒,我地當然就請佢地幫手!! 和牛西冷加左調味,肉質好嫩,肉味濃,壽喜燒通常會配生雞蛋食,所以呢份壽喜燒和牛西冷會配一碟生雞蛋同一小顆飯團,撈埋一齊食,好有風味! 而黑毛豬梅肉好軟腍,口感豐富!..和牛三文治好特別!! 烤得香脆既多士,夾住厚厚的和牛,燒到半生熟,店員提醒要趁熱食,一咬就入口即溶🤤 肉味好濃!! 好鍾意食呢個!! 燒鰻魚係另一驚喜!! 未見過咁大塊鰻魚身咁上,店員燒鰻魚到一半時,會將鰻魚剪成一塊塊,再搽上醬汁繼續燒,勁香!! 魚肉好嫩,加埋鰻魚專用既醬汁,超惹味!!..然後繼續燒和牛牛肋肉,好好食;而擔擔味噌茄子就本身係熟食,唔需要燒,好特別既風味!! 泡菜本身
🔹壽喜燒和牛西冷
🔹和牛牛肋肉
🔹慶州極上黑毛豬梅肉
🔹燒鰻魚
🔹和牛三文治
🔹擔擔味噌茄子
🔹菠蘿梳打
🔹荔枝梳打.
然後繼續燒和牛牛肋肉,好好食;而擔擔味噌茄子就本身係熟食,唔需要燒,好特別既風味!! 泡菜本身有擺左一大壺,我地都食唔哂,真係好夠份量! 最後我地飲返杯菠蘿梳打同荔枝梳打來解渴作結😎 菠蘿梳打就比較fresh,而荔枝梳打就比較甜,有埋原粒荔枝肉係裡面!!
真係好高質既韓燒👍🏻 食得好滿足😌
2021-09-26