2021-12-19
聽聞今年yoho個燈聖誕燈飾好靚 所以今日特登約咗朋友一齊行街影相 順便食嘢牛舞燒肉涮涮鍋 我同朋友都覺得lunch抵食啲 所以決定一試 有五個放題套餐選擇 我哋揀咗套餐B 午市(平日)$338一位 晚市則需要$378一位燒肉放題外 還可加$58追加任食涮涮鍋 不過我哋覺得夠食所以就冇加 所以餐桌嘅設計是有燒烤爐 還有電磁爐板 一桌二食店內設有自助吧 包括:多種口味日本雪糕、沙律吧、餐前涼拌小吃、甜品、罐裝/支裝飲品、多種口味汽水機、還有少量熟食提供先整個沙律菜食下先 沙律菜夠新鮮翠綠 片片爽口清甜 還有車厘茄菠蘿及粟米 拼在一起顏色相當繽紛其後職員為我們送上預先準備好的牛舞拼盤 拼盤內有七種唔同部位嘅肉類 包括豬、牛、雞 每樣有兩件 吃過好吃可以自己再追加牛舌我超級喜歡 有多種口味提供 有原味、汁燒、蔥燒 薄薄的一片 但口感卻非常彈牙爽口牛腹肉&牛肋肉 吃過以後 我決定還是要追加 實在太美味 肉質較厚 食落比較有質感 燒過以後 牛味香濃 充滿肉汁 除咗食牛之外 其實仲有好多燒物提供 腸仔、魷魚鬚、海鮮等等,在海鮮之中 吃不停的便是扇貝 牛油蒜蓉扇貝實在太香太鮮除咗燒物之外亦有熟食提供
除咗燒物之外亦有熟食提供 雞串燒 味道日式 醬汁帶點香甜
天婦羅即叫即炸 炸蠔最好食 脆漿夠薄 夠熱 蠔肉勁juicy
最後不得不提就係刺身喇, 質素一啲都唔差 三文魚有驚喜 我鍾意食偏肥或者三文魚腩嘅位置 估唔到餐廳提供嘅三文魚 如此肥美 是偏肥的部位 另外仲有帶子 、油甘魚、吞拿魚、甜蝦。。。嘢食多到不能盡錄 總括而言燒牛肉是主打食物 質素是高質靚牛 值得一吃