2021-01-03 612 瀏覽
又再放無薪假,約咗朋友出嚟銅鑼灣行街,見到Hungry Monkey係主打大家都好耐冇食嘅鐵板燒而且價錢唔貴,所以決定喺度食lunch😍仲可以一邊食一邊欣賞師傅烹調美食🤤梅水晶:鯊魚軟骨爽脆配上梅子酸咪咪好開胃!芥辣八爪魚:鮮味八爪魚刺身混合濃郁Wasabi味!明太子奄列:明太子帶少少辣味,同雞蛋好夾而且唔會過鹹,奄列口感嫩滑蛋味濃郁😋香蔥牛肉薄燒:牛肉包住大量蔥花同炸蒜,牛味香濃入口鮮嫩又juicy❤️❤️❤️托托蜆:平時係有四隻嘅不過落單嘅時候店員已經同我哋講咗今日嘅size比較大所以只得三隻!托托蜆肉質細嫩鮮甜又彈牙,炸蒜好香好惹味但又唔會掩蓋咗蜆肉嘅鮮味😍南非鮑魚:鮑魚品種珍貴,肉質厚實,彈牙帶爽又鮮味☺️蟹盛御好燒:御好燒做法簡單但要整得好食並唔容易,餐廳加入多款蟹食材,有蟹肉;蟹籽同蟹膏,味道鮮美蟹味濃郁🦀食物真係好高質,好食到食到一半我哋已經諗緊下次再嚟要食啲乜😆😆

梅水晶:
鯊魚軟骨爽脆配上梅子酸咪咪好開胃!
芥辣八爪魚:
鮮味八爪魚刺身混合濃郁Wasabi味!

明太子奄列:

香蔥牛肉薄燒:

托托蜆:

南非鮑魚:
鮑魚品種珍貴,肉質厚實,彈牙帶爽又鮮味☺️

蟹盛御好燒:

• 香蔥牛肉薄燒