2018-09-28 1163 瀏覽
終於完成左公司一個大Project,於是約埋同事去食餐好既慰勞下自己!我們都好鐘意鐵板燒,可以一邊食一邊望著師傅表演,傾下計咁,感覺特別寫意,所以今次揀左公司附近既鐵板燒雪舟。餐廳有幾款套餐選擇,講得係慰勞自己,今日一於食豪啲,揀左商務午膳。套餐包括有季節前菜、刺身、茶碗蒸、法國產鴨肝、南非鮑魚、澳洲和牛胸內膜、炒野菜、蒜蓉炒飯、味噌湯、甜品、飲品等等,非常豐富! 好可愛既筷子座季節前菜刺身刺身有三文魚和油甘魚,兩款同樣新鮮,油甘魚入口回甘,唔錯!茶碗蒸用鐵板蒸出來既蒸蛋真係第一次食,估唔到可以整到同蒸蘆既一樣,整得超滑!蒸蛋上放左啲菇,菇既汁在蒸既過程中同蛋溶合,超好味!法國產鵝肝口感creamy,咬落去軟綿綿咁,外脆內軟,配埋香桃一齊食,感覺更fresh!南非鮑魚鮑魚鮮甜富鮮味,口感爽口彈牙,配埋師傅煮既汁好好味!澳洲和牛胸內膜牛肉味明顯地比普通的濃郁好多,肉質鮮嫩,入口即溶,軟綿綿咁,十分美味炒野菜食左咁多肉,係時候食返啲菜中和下蒜蓉炒飯賣相好特別,尤其係果塊米餅,又香又脆廚師將部份既飯壓碎而成,真係大開張界!炒飯內有紫菜、芝麻同埋酸菜粒,簡簡單單既一個炒飯,但食落幾惹味!甜品最

好可愛既筷子座

季節前菜
前菜

刺身

刺身有三文魚和油甘魚,兩款同樣新鮮,油甘魚入口回甘,唔錯!

南非鮑魚

鮑魚鮮甜富鮮味,口感爽口彈牙,配埋師傅煮既汁好好味!

澳洲和牛胸內膜
澳洲和牛膜內膜

炒野菜
炒野菜

食左咁多肉,係時候食返啲菜中和下

蒜蓉炒飯
蒜蓉炒飯

賣相好特別,尤其係果塊米餅,又香又脆

甜品
甜品

最後以美味既凍餅做結尾,好滿足!

P.S. 餐廳環境氣氛都好好,廚師亦會關心客人,會問客人意見,所以我鐘意食鐵板燒,可以一邊食野,一邊傾計,又可以望住廚師表演
澳洲和牛膜內膜
  • 美國高級牛柳