2021-02-04 70 瀏覽
呢間新開既fusion菜cafe幾特別😍款式唔多 每個dish都以地方命名 而且都係有個個國家菜既特式😆見到有masala waffle好特別😍即刻搵埋朋友一齊試😏個日星期日行完山 2:00幾黎到等左一陣就有位👻🧇𝐂𝐚𝐥𝐜𝐮𝐭𝐭𝐚 $118充滿印度風味🤤有兩舊炸雞🍗同兩塊masala味既waffle! 望落黃咁咁 食落有淡淡薑黃咖喱香料味😆但口感淋身 得某part既邊位脆🙈醬汁好fresh酸酸地😋炸雞好脆🤪肉質都滑 只係入面既肉唔算入味🙈🍳𝐋𝐨𝐧𝐝𝐨𝐧 $118shakshuka😛入面有牛頰肉同蕃茄豆😍牛頰肉好淋身 而且有骨膠原jelly筋位 份量多😋個煎蛋係分開放埋一邊 感覺有d唔完整 而且蛋係全熟😳如果有蛋汁更好🙈覺得呢個shakshuka偏酸 prefer配包食 唔太中我口味(i like dawn’s more💕)☕️𝐇𝐨𝐧𝐞𝐲 𝐂𝐢𝐧𝐧𝐚𝐦𝐨𝐧 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 $50就咁聞好香肉桂味 但飲落就冇咩🥺我淨係飲到latte味(可能我係濃肉桂重症既人)但加左honey既latte的確好好飲 暖暖地好舒服😌

Calcutta

🧇𝐂𝐚𝐥𝐜𝐮𝐭𝐭𝐚 $118