2020-10-13 51 瀏覽
以西班牙菜為主嘅Tapa Room前排搬咗新舖,裝修走工業風,再配上霓虹燈做裝飾,環境非常舒適,菜單主要分為cold tapas, hot tapas同主菜,drink menu上嘅選擇亦都好多,價錢都好相宜😗⠀ ⠀𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀1. 血橙燒牛柳沙律 ($58) ❤️⠀沙律上面鋪滿脆脆增加唔少口感,而燒牛柳都好好味,配埋血橙好開胃😌⠀⠀2. 棒棒鵝肝 ($78) ⠀本身自己都鍾意食煎鵝肝,所以就試吓依個冷盤,佢係非常濃味,每人食一粒都夠,但對我嚟講個質感淋淋哋同太濃味我唔太接受到😂⠀⠀3. 西班牙海鮮鍋飯 二人份 ($188) ❤️ ⠀面頭係滿滿嘅海鮮,非常足料😍 炒飯都好入味👍🏻 ⠀⠀4. 炸西班牙油條配朱古力醬 ($58) ❤️ 炸得好香脆,加上肉桂粉同埋朱古力醬可以點,好味😌⠀5. Red Sangria & White Sangria ($65/1) ❤️⠀食西班牙菜又點少得飲Sangria? Red同White Sangria都試咗一杯,酒味唔會好濃,非常易入口,兩杯都好飲同值得試🥂⠀.⠀📍 Tapa Room ⠀銅鑼灣謝斐道415-421號積福大廈地下B號舖

𝐈𝐧 𝐦𝐲 𝐭𝐮𝐦𝐦𝐲😋⠀
1. 血橙燒牛柳沙律 ($58) ❤️⠀

2. 棒棒鵝肝 ($78) ⠀

3. 西班牙海鮮鍋飯 二人份 ($188) ❤️ ⠀

面頭係滿滿嘅海鮮,非常足料😍 炒飯都好入味👍🏻 ⠀

4. 炸西班牙油條配朱古力醬 ($58) ❤️
炸得好香脆,加上肉桂粉同埋朱古力醬可以點,好味😌⠀

.⠀
📍 Tapa Room ⠀