2022-11-24 2820 瀏覽
每逢工作辛苦,都想去食任食餐廳,今日去咗屋企附近任食和牛。我哋要咗薩摩和牛套餐,入邊又有得燒肉、打邊爐同刺食,好豐富。估唔到全餐都好忙,因為佢實在有太多選擇,用手機自助點餐,咩都點左黎試吓😂 又要燒肉又要打邊爐,出邊仲有得喺雪櫃拎火鍋配料,飲品除左自己任拎,仲有酒類可以落單叫,又忙又開心😂一黎有個牛舞拼盤免費送,係包左A-D餐既肉,俾就算無點A餐既人都可以試靚牛。個套餐包好多款和牛,又有豬肉、內臟、海鮮、炸品。海鮮叫咗甲羅燒、號、虎蝦、清酒煮蜆,樣樣都好食!叫左個炸軟殼蟹天婦羅,估唔到入邊有蟹膏。刺身試咗三文魚、甜蝦、帶子、北寄貝、八爪魚,佢仲有好幾款魚,呢度雖然主打牛,但啲刺身都幾新鮮同厚切。食咗咁多款牛,最後鎖定最好食都係薩摩和牛!薩摩和牛肋肉同薩摩和牛赤肉都正,對比其他和牛,係佢地最入口即溶,極重牛油香味但又唔肥膩,為咗薩摩和牛,係值得比最貴價錢。 佢仲有清酒、紅白酒等任飲,見隔籬枱飲左成10杯白酒😂 我自己就飲清酒,送燒肉一流。我哋入場咁耐,都係全場滿座,仲一直有人等位,呢間好有驚喜,食物種類好多,樣樣都好好食,服務態度超好,和牛真係好有質素,飲飽食醉十分滿足!

叫左個炸軟殼蟹天婦羅,估唔到入邊有蟹膏。

• 薩摩和牛