2020-10-27 249 瀏覽
今日和朋友往九龍灣在份飽食台灣菜, 我們點了香酥雞扒魯肉飯, 香燥雞扒肉燥面、酥炸花枝丸、滷味拼盤、珍珠奶茶和芋頭牛奶。香酥雞扒魯肉飯雞扒熱辣辣, 肉質鮮嫩啖啖肉, 口感十足, 魯肉飯飯粒軟綿, 魯肉肉質鮮甜味美,口感十足, 整碗香酥雞扒魯肉飯食落美味, 口感豐富;酥炸花枝丸炸得金黃, 食落有彈牙有鹽酥香味, 食落惹味;滷味拼盤有豆腐, 雞翼、朱耳、蛋和牛展, 牛展食落軟腍, 豆腐鎖上滷水汁, 食落香甜;最後珍珠奶茶我選了少甜, 珍珠奶茶奶茶茶味香濃, 奶味香滑, 珍珠大小適中, 甜度適中。餐廳裝修是五六十年代台灣, 很有古早風, 餐廳食物美味份量十足, 價錢合理, 食了一頓高質美味台灣菜。
酥炸花枝丸
滷味拼盤