2018-07-22 71 瀏覽
今日和太太往觀塘哈豆食晚餐百香果糖檸雞飯,走心牛肉蕃茄湯面、黑白珍珠豆漿紅茶和桂圓紅棗茶。百香果糖檸雞飯賣相吸引足料鹽酥雞炸得乾身, 食落香脆啖啖肉, 十分惹味, 除了鹽酥雞外, 還有菜圃, 豆乾、青瓜、生菜和鹵水蛋。菜圃辣度適中, 豆乾食落惹味、青瓜食落爽脆、生菜新鮮爽口、鹵水蛋鹵水食落開胃, 蛋味香濃, 百香果糖是餐廳自家製, 百香果汁和lemon 食落開胃, 酸甜適中, 配鹽酥雞食落惹味, 飯份量十足軟綿, 好足料百香果糖檸雞飯;走心牛肉蕃茄湯面喜相吸引, 材料有台灣本土刀削面, 牛展、朱軟骨、貢丸和花枝丸, 刀削面食落爽口, 牛展食落好腍, 牛肉味濃、朱軟骨食落爽口軟腍、蕃茄食落好開胃、生菜食落爽口、鹵水蛋蛋味香滑、貢丸和花枝丸食落彈牙美味, 整碗走心牛肉蕃茄湯面材料豐富, 食落醒胃美味;黑白珍珠豆漿紅茶紅茶味香濃豆漿好香滑, 配上珍珠飲落口感十足;最後桂圓紅棗茶甜度適中, 紅棗味香甜。餐廳座位舒適, 有很多台灣景點的介紹, 餐廳食物美味, 份量十足, 價錢合理, 我和太太食了一餐高質美味台灣菜。
走心牛肉蕃茄湯面
桂圓紅棗茶