2019-05-14 388 瀏覽
喺open rice 無意中發現咗呢間鋪,可能佢唔喺深水埗嘅旺區,所以無咩人知。間鋪佈置好有特式,牆上面2個poster好似關公咁,但留意返,佢哋係叉住啲食物,同埋佢哋個menu好似中國日曆咁,中日合壁,好特別。食物方面,製作好認真,食落口你就知同其他燒烤店好唔同。牛舌上面加咗啲薑蔥,好野味。紫蘇雞腿肉一送到嚟就香噴噴😌,勁香!佢個炸蠔都好好食呀,炸得好好,我食過有啲好多炸粉,佢唔會,剛剛好,外脆內軟,啲蠔都大粒㗎,無縮水。😋牛肉飯上面嘅牛佢哋有燒過㗎,好香,但好有肉汁。老闆話佢哋啲食物全部都無落味精,係自己整汁同醬料上去,咁我返到屋企又真係無口渴嘅感覺喎。呢間店寫收10點,但原來8:30去到,佢哋都話要聽日喇,好彩我同朋友7:30去到,老闆話係收10點呀,10點走人呀嘛,咁都要有時間去埋數,執嘢(如果我老闆都係咁就好喇🤩)老闆好好人呀,佢無趕我哋走,仲送多杯🍶俾我地飲,叫我哋慢慢食!佢推薦我哋食佢個茄子🍆呀,下次去試吓先!
2019-05-13