2013-11-14 763 瀏覽
一向很少寫食評,因為一直覺得好唔好食係好主觀、加上唔係好想影響店嘅升譽,但今次真係想係到表達下我自己嘅意見。自己嘅食量唔大,所以好少去食放題、自助餐。今次難得約到中學嘅好朋友們出街、食飯,就一齊去食下放題。我地上openrice 睇下食評,見呢間食評都ok ,睇啲相嘅食物都幾好,就決定去試下,咁就BOOK 定位(因為係星期六比較多人,所以係中午嘅時候打電話去BOOK位)。我地上到去嘅時候,就算BOOK咗位都要等,唔緊要啦, 好食嘅野,要等位都正常(我地大約等左20mins左右先入左)。但我地入左座成15mins 都冇人俾杯水比我地,想俾order紙又冇個人理 都唔緊要啦,但任食兩小時,開始計時間,無人理我地,咁係點計時間呢??結果係埋單個震先發現放題時間係訂位時間計,而唔係入座起計,訂位個震waiter無提醒過佢嘅上菜速度好慢,我地叫刺身等左15mins都未有,而熟食就不斷地奉上,我地嘅刺身要等成廿十幾分先有。無人理,又等得耐...咁樣就無咗成一小時。第一Round嘅到齊左,我地再Order第二round,但啲食物都未到,個waiter就話我地夠鐘last order?!漏單, Wai
自己嘅食量唔大,所以好少去食放題自助餐。今次難得約到中學嘅好朋友們出街、食飯,就一齊去食下放題。我地上openrice 睇下食評,見呢間食評都ok ,睇啲相嘅食物都幾好,就決定去試下,咁就BOOK 定位(因為係星期六比較多人,所以係中午嘅時候打電話去BOOK位)。
佢嘅上菜速度好慢,我地叫刺身等左15mins都未有,而熟食就不斷地奉上,我地嘅刺身要等成廿十幾分先有。無人理,又等得耐...咁樣就無咗成一小時。第一Round嘅到齊左,我地再Order第二round,但啲食物都未到,個waiter就話我地夠鐘last order?!漏單, Waiter
食物比錯隔離枱,又唔願理你,比order紙好似得罪佢咁,黑口黑面,攪到我地都唔係好想俾order紙比佢
佢地三文魚、甜蝦、赤貝、螺片、北寄貝、帶子等等都有,三文魚同赤貝都唔太新鮮、又好細塊,甜蝦好鮮甜。天婦羅d粉好厚,燒物唔熱。呢度有溏沁蛋食,係其它地方都好少見,溏沁蛋好味,真的係流心架
埋單二百幾蚊一個人,我係旺角已經可以任飲任食,又唔洗趕時間,更唔洗受氣
總結黎講:失望
2013-11-09