2020-12-19 771 瀏覽
入左大埔, 去買醬爆小籠包打邊爐, 順道睇下呢間素食cafe有冇位先! (有一次專登去搵, 大排長龍, 結果掉頭走😂) 今日未夠12點就到, 唔駛等位!侍應妹妹好有禮貌, 講比我知午餐牌寫在牆上既黑板度, 飲品就係另外既menu揀 (我叫佢侍應妹妹, 因為佢叫左我幾次哥哥, 超尷尬, 人家明明係叔叔😅)講返正經野, 佢嗰日式便當聽嗰名已好吸引, 幻想會係類似定食, 用日式四方盒盛著飯餸, 再加上蓋子! 送上餐盤時非常驚喜, 超豐富喔!也放得很細緻, 前菜, 湯, 飯, 粟米餅, 關東煮, 甜品一應俱全, 滿足了我既視覺慾望。味道不用多講, 因為真係無得彈!仲有, 一定要試奇亞籽布甸, 睇佢咁多料就知道口感好豐富, 枸杞子甜甜的, 類似核桃既果仁, 配合滑滑既奇亞籽, 雖然賣相唔係太靚😉, 但食過第一次保證想再試的!