餐廳: 華星冰室 (筲箕灣東大街)
資訊:

東大街咁多選擇 最後都係揀左華星 11點9 仲趕得切食早餐!😁早餐$32 8分火腿通粉炒滑蛋走油多士熱朱古力火腿通先上 望住金黃色霧住白煙嘅通粉 本身唔係好肚餓嘅我 頓時食慾大開  通粉質地chewy 軟硬適中 有咬口!☺️湯底係淡淡粟米忌廉雞湯 是女人的浪漫!鋪上一大把火腿絲 非常滿足!食左兩啖多士就黎啦 當然要襯熱食!炒滑蛋夠滑 有蛋味 但如果再生少少就更合個人口味啦! 多士走了油 因為知道炒滑蛋嘅熱量都唔少!但冇減少佢嘅美味度! 因為佢係烤得熱哄哄 金黃色嘅厚多士!!! 外脆内軟 足夠嘅高度令佢非常鬆軟 每一條邊都非常脆 加埋滑蛋 香脆美味!食完一塊第二塊仲熱嫁!最大嘅敗筆就係杯熱朱! 唔夠濃味.... 不過整體黎講非常滿足 食物質素沒有比灣仔總店「信」色, 相反, 我更喜歡呢度! 冇左灣仔果種壓迫感,坐多陣都唔好意思嘅感覺! 坐得舒服 亦食得舒服! 店員亦都好nice 同街坊有講有笑 有效律得黎亦好有禮貌! 係開始你美好一日嘅好地方!

東大街咁多選擇 最後都係揀左華星
11點9 仲趕得切食早餐!😁
早餐$32 8分
火腿通粉
炒滑蛋
走油多士
熱朱古力

食左兩啖多士就黎啦 當然要襯熱食!
炒滑蛋夠滑 有蛋味 但如果再生少少就更合個人口味啦!

最大嘅敗筆就係杯熱朱! 唔夠濃味....

係開始你美好一日嘅好地方!
2014-06-24
$32 (早餐)
  • 火腿通粉