餐廳: 鹿悅日本餐廳
資訊:

2019-06-22 3102 瀏覽
朋友生日飯諗住去間好少少嘅日本餐廳食飯,揀咗君悅酒店嘅呢一間日本餐廳,環境好清靜又舒服,搞到我講嘢都唔敢咁大聲雖然好好味但份量偏小同埋價錢都幾貴!所以生日先至會揀呢一間餐廳食下首先佢會俾個前菜我哋,有啲韭菜蛋同埋蝦仔咁,確實我都唔係好知係咩黎,但係擺落口好好味,佢個汁好開胃之後就叫咗個10件壽司拼盤,壽司全部都係廚師發板,全部都好新鮮即叫即整海膽完全係唔臭,好鮮甜額外叫咗拖羅同埋海膽,拖羅平時食千兩都會叫大拖羅,但係實在太貴啦,真係唔捨得食,就叫咗中拖羅,但入口都好鮮甜同埋有種即溶嘅感覺,海膽就好新鮮,平時去食日本餐廳叫海膽要即刻食先得,如果唔係擺耐左就會變臭,但係佢呢個海膽係唔會嘅叫咗分A5鹽燒和牛,雖然係鹽燒,但味道好適中,唔會話太鹹,肉汁同埋咬口超配合好唔鍾意食肉係好難咬,但係去到呢啲咁高級嘅餐廳,當然唔會食到啦叫咗個海鮮鍋,海鮮就冇乜特別,但係佢個湯就好好飲,好清甜好開胃最後就叫咗個甜品紅豆餅,估唔到日本餐廳都可以食到呢啲甜品,以為係中式嘢,但係佢煎得好脆口,配合埋啲紅豆甜甜地又唔流總括來講所有嘢都好好食,但份量就唔係好夠,不過我哋三個人都食咗三千幾蚊埋單雖然好肉赤,但係味道都
環境好清靜又舒服,搞到我講嘢都唔敢咁大聲

海膽完全係唔臭,好鮮甜

雖然好肉赤,但係味道都幾難忘
  • 和牛鹽燒