2020-06-15
花盃我每年都去食一至兩次,今次終於有機會可以寫返個review!❤️佢哋嘅午市鐵板燒(一人前)有四款:松,竹,梅,菊。之前咁多次我都係食竹(有大蝦,銀雪魚,牛肉),今次試試新意思就食咗松(南非鮑魚,銀雪魚,牛肉)😍牛肉可以係薄切或者厚切,薄切嘅話,片牛肉中間會夾住蒜片同埋蔥,厚切嘅話就會係牛柳粒~係真正燒之前,有蔬菜沙律同埋蛋沙律食!之後廚師就會上場,係食客面前開始燒嘢食。今次嘅廚師都好Nice,會介紹食材,同我哋都有講有笑😃廚師會放塊麵包喺食客前面,用嚟裝住燒完嘅食物,而係塊包隔離都會放少少鹽同埋胡椒粉比食客點。廚師將鮑魚切開一片片嚟燒,味道鮮甜而且食落唔會太韌😋銀雪魚燒到金黃色,又甜又香👍🏼叫咗薄燒牛肉,肉汁鮮嫩,加埋蒜片同蔥,配搭簡直一流❤️❤️師傅最後會整多一個炒飯同埋芽菜,我覺得炒飯比較乾身,係成個餐唯一一個不足之處,芽菜就不過不失,不過有埋味增湯感覺就冇咁寡😃到成個餐嘅最後先嗌嘢飲🤣以成個餐嘅質素,都只係$400,我覺得真係好食加抵食!!!!!❤️❤️👍🏼