餐廳: 一鍋堂 (XX Arcade)
資訊:

2021-03-01 868 瀏覽
雖然香港天氣越嚟越熱,但係香港人嚟講,打邊爐係無分時候,大家朋友坐埋打下邊爐圍埋食先最過癮。一鍋堂每到食飯時間都人頭湧湧,淨係排隊上樓都要花唔少時間,我都排左一個鐘。 火鍋料方面亦都選擇多,個人覺得全部質素都相當唔錯。唔單止有其他火鍋店不常出現嘅配料,好似胡椒麵、粟米餃、孜然雞丸,另外佢仲有唔少自家製食材。而最貼心係,佢大部分配料都可以選擇半份,飲品都好有特色,有益健康,最特別係有自家製飲品。等咗大約五分鐘左右就送到,肉很新鮮,豬肉比牛更為出色,更好味。而蔬菜同飲品就放置喺出面嘅雪櫃自己拎,好正。擺設上非常乾淨企理好開胃。

2021-02-25