2021-05-04 1098 瀏覽
想揾啲特別啲既野食做生日飯,所以就試下呢間私房菜,不過因為疫情關係,買外賣返屋企食,雖然食個陣凍左,不過味道依然唔錯👍首先有士多啤梨骨,用士多啤梨醬汁整既金沙骨,肉質幾好,有少量肥肉,不過可惜醬汁應該係用果醬整,完全就係果醬味,個人覺得可以多少少酸味主食有御膳炒飯,呢個炒飯好好食,一定要試!😍食落去既感覺應該係醬油炒飯,不過唔會太鹹,味道岩岩好,而且好香,停唔到口咁係咁食😋😋另外有香芒沙拉大蝦球,炸蝦球放係一片芒果上面,蝦球算大舊,同埋幾彈牙,下面忡有好多切粒既水果加沙津醬,有蘋果,堤子,藍莓,全部都好甜🤩成道菜好開位鹵水拼盤就有豬腸,牛肚同手撕雞,本身係麻辣,留意如果叫左走辣就會無汁,佢都唔會另多加鹵水汁,質素中上,份量夠😜其他仲有涼瓜焗魚,椒鹽豆腐,西蘭花炒帶子石班塊,同避風塘炒蟹,呢啲都係正常水平,無咩特別,不過留意椒鹽豆腐比平時食既大件,同埋係軟既