2021-04-20 1942 瀏覽
第一次嚟錦屏街食嘢,驚覺呢度食肆林立,自成一角,果真是大鄉裡出城😂。我哋幫襯嘅係出名長龍店 Villa Villa,好彩有訂位,坐低冇耐,就已經見到出面開始聚集等位人潮。三大一細,叫咗三個 set lunch 同一客薯條,店員主動畀咗四份餐湯同餐包我哋,服務超貼心,呢度絕對有分加🥰。餐湯質素超高,蘑菇味勁濃,啖啖都食到菇片,飲完齒頰留香🤤。黑色嘅餐包我估係竹炭麵包,少少鹹,少少脆,多多麵包香,如果可以提供埋黑醋同橄欖油就更加正。主菜我較喜歡蒜香銀魚蓉蜆肉扁意粉,銀魚蓉夠鹹香,蜆肉大大粒亦頗鮮味,唔錯;卡邦尼意粉正常水準,只係略嫌蛋黃味爭少少;雙重芝士薄餅嘅芝士比想像中少,味道反而冇底下嘅蕃茄醬咁搶,topping 我哋揀咗煙三文魚,同個 pizza 味道都算夾,個墨魚汁餅底黑媽媽幾得意,不過味道同一般餅底冇咩分別。最後加多份黃金炒薯條,蛋黃味超濃,鹹鹹香香,好好食,不過食完好口渴😂。呢度另一個特別之處,係所有店員都著住祖雲達斯嘅球衣,店入面仲有好多球隊嘅擺設,好肯定店主係祖記嘅 fans。
1935 瀏覽

2049 瀏覽