2020-01-12 1799 瀏覽
我嘅老友啱啱喺美國返嚟探我!我梗係要帶佢去食返餐好嘢啦尤其佢係好鍾意食牛肉火鍋🍲⋯⋯仲要係非常鍾意食日本出產嘅!佢非常識食㗎⋯⋯又識享受生活😍我梗係唔敢怠慢啦⋯⋯咁岩佢又話要去銅鑼灣買嘢!咁我今日揀咗一間位於銅鑼灣開平道6樓🇯🇵🇯🇵鍋処雪舟🇯🇵🇯🇵餐廳裝修非常有氣派非凡!充滿日式風情!令你以為置身於日本🗾⋯⋯而且座位好寬闊⋯⋯Shabu Shabu SET昆布清湯鍋茶碗蒸蒸蛋非常滑溜!充滿蛋香!而且仲有雞肉 增添味道!芥末魷魚芥末魷魚調味剛剛好!芥末唔會蓋過魷魚的鮮味!熊本蕃茄沙律🥗沙律菜非常爽脆!而且仲有啲冰凍添🤨超正⋯⋯我成日都覺得沙律係應該有少少凍先啱嘅!A5 日本產飛驒牛飛簷牛優異的脂肪分布!圖案有如幼鹿遍布!美觀非常!睇到都流口水🤤牛味非常濃郁!備有兩種醬汁!芝麻醬和酸汁!酸汁備有蘿蔔蓉和蔥花!我覺得最好呢個醬汁可以帶出牛肉嘅鮮味!備有蔬菜🥬和烏冬來自日本🇯🇵嘅!今日呢一餐日本風情午餐!我朋友非常滿意!😘😍

🇯🇵🇯🇵鍋処雪舟🇯🇵🇯🇵

Shabu Shabu SET
昆布清湯鍋

茶碗蒸

蒸蛋非常滑溜!充滿蛋香!而且仲有雞肉 增添味道!

芥末魷魚
芥末魷魚調味剛剛好!芥末唔會蓋過魷魚的鮮味!

熊本蕃茄沙律🥗

A5 日本產飛驒牛

備有兩種醬汁!
芝麻醬和酸汁!

備有蔬菜🥬和烏冬

來自日本🇯🇵嘅!
今日呢一餐日本風情午餐!我朋友非常滿意!😘😍
  • A5日本產飛驒牛