2020-12-10 34 瀏覽
難得有時間同朋友相聚,同朋友係尖沙咀搵左一間可以坐得舒服啲既餐廳食飯👯‍♀️The Blind Pig 環境好有以前既英式風格玩味感覺,餐廳仲有大大個燈箱係The Blind Pig 既Logo,由裝修到餐牌都好有英式同玩味既感覺。我地叫左一個Christmas Set 入面有頭盤 主菜 甜品(價錢$298)頭盤我地選擇了Smoked Salmon Tarare以火箭菜佢配菜,三文魚混合蕃茄同蔥,食落清爽開胃,十分適合做頭盤。主菜為Slow-cooked Pork Cheek 果然係食豬既專門餐廳,個豬頰肉煮得岩岩好,肉質鮮嫩,加埋個汁非常入味,超級好食!🍰甜品為Cranberry bread pudding 最後一道甜品都十分出色,Cranberry bread 口感鬆軟,再加埋個特制雲呢拿雪糕,簡直係大滿足!😋我地都叫左兩杯Cocktails🍸一杯Bucks Stop here一杯Straberry Cobbler兩杯酒味唔算太重,果味都岩岩好~
難得有時間同朋友相聚,
同朋友係尖沙咀搵左一間可以坐得舒服啲既餐廳食飯👯‍♀️

由裝修到餐牌都好有英式同玩味既感覺。

(價錢$298)

頭盤我地選擇了
Smoked Salmon Tarare

主菜為
Slow-cooked Pork Cheek

果然係食豬既專門餐廳,
個豬頰肉煮得岩岩好,
肉質鮮嫩,
加埋個汁非常入味,
超級好食!

🍰甜品
Cranberry bread pudding

最後一道甜品都十分出色,
簡直係大滿足!😋

我地都叫左兩杯Cocktails🍸

一杯Bucks Stop here
一杯Straberry Cobbler
兩杯酒味唔算太重,果味都岩岩好~