2021-09-03
剛開店時食過一次,今次黎開荃灣,於是又外賣去俾屋企人一齊食。Lucky Smash 係BurgerJoys副線,店員主要由外國人打理,可以用簡單英文點餐。我點了芝士牛肉漢堡餐 $78,包薯條和汽水,可樂 /零系可樂 /雪碧 /芬達 / 忌廉,最後可以自己係雪櫃取走一枝汽水。個人覺得包裝方便有比一開始開店時有所改善,店員先用白色大紙袋裝住漢堡同熱狗,以免壓扁影響口感,薯條紙盒透氣。芝士牛肉漢堡餐: 漢堡皮煎得微脆,安格斯牛肉味濃juicy,洋蔥、蕃茄、生菜碎增添爽脆口感﹗雞槌$59 有6隻蒜蓉芝士: 雞槌炸完後,用蒜蓉芝士粉包裏,外賣返屋企途中忍唔氣係咁聞撲鼻而來蒜香味。雞槌細細一隻,可以優雅地細細一口去食,香濃惹味, 一啖雞槌,一啖可樂,特別過癮﹗+$10就有熱狗,好抵﹗
+$10就有熱狗,好抵﹗