2020-05-24 4019 瀏覽
今日難得出尖沙咀,同朋友揀左人流較少的餐廳,好好獎勵自己,同朋友聚一聚,因為燒肉可慢慢燒,同朋友傾耐一點都可以,而且呢度環境夠寛闊,抽氣做得好,燒完肉個身都無味,服務亦細心有禮。估唔到lunch都可以豪華地燒牛肉,原本諗住點熟食套餐,但見到可以自己燒肉,所以直接落單,有2款揀,我地喜歡食牛,所以揀Set A, 而另一款有牛雞豬就Set B。除左二人套餐,仲有8款午市套餐,都有齊牛、豬、雞……以供選擇,仲有前菜泡菜、湯同飯,都好豐富,價錢$85-125。我地點左燒肉,所以點埋飲品,降降溫之餘,仲可清爽油膩感。牛魔古法漬泡菜及前菜,全部都好爽脆,大豆芽有麻油香,青瓜微辣開胃,海草味道也可以。牛魔雜菜沙律份量幾多,雖然都係生菜、青瓜、粟米,但配個沙律醬好好味,沙律也可以消膩。最正係個自家制特選餐湯,係濃而不膩的牛骨湯,仲有清甜無筋白蘿蔔片,超級好飲。燒肉套餐有美國Prime牛肋骨、黑椒鹽花牛肋肉、和牛牛五花。我地先燒牛五花同黑椒牛肋肉,各有5片,厚薄大小適中,火力剛好,所以好易燒,而且燒時已吸走油煙,好讚。黑椒鹽花牛肋肉,牛肉味道濃郁,較有口感,肉質較彈好好咬,經黑椒同鹽調味,就咁食已經好正

我地點左燒肉,所以點埋飲品,降降溫之餘,仲可清爽油膩感。

Set A 午市二人套餐

黑椒鹽花牛肋肉,牛肉味道濃郁,較有口感,肉質較彈好好咬,經黑椒同鹽調味,就咁食已經好正。

和牛牛五花,肉質超嫩腍,油脂豐富,滿口牛油香,配飯一流。也可以配芥末同食,減膩感又有微微刺激,好好味。

美國Prime牛肋骨,好大卷,要攤開黎燒,之後剪細塊燒香。

燒得好靚,油光好吸引,呢款口感係牛五花同牛肋肉之間,Prime級果然好味d,有牛五花的油香,也有牛肋肉的爽彈咬口,味道同口感都更豐富同有層次。

燒肉不可少的梳打特飲,我地的巨峰梳打特飲和鳳梨梳打特飲都夠哂大杯,有椰果粒增加咬口,梳打好有氣,飲落夠冰夠清爽。
2020-05-17