餐廳: 憶食尚臘味煲仔飯
資訊:

2019-05-13 332 瀏覽
廟街煲仔飯就食得多,全部都要熱住咁樣食🤢 而且你要忍受到嗰種地踎嘅感覺,乾淨程度欠佳。今次同屋企人食揀間靚嘅高級嘅,就嚟咗呢間憶食尚臘味煲仔飯。呢度嘅裝修歐陸風情 非常乾淨企理, 我鍾意咗佢嗰個窗口位感覺,好似食緊西餐廳咁😂😂香煎海鯧魚🐟海鯧魚係用鹽醃製過,初初都驚佢會好鹹,但係香煎完非常香口,外皮脆身而且肉好滑,一啲都唔腥又唔會過咸!! 必點!!! (隔離枱嗌咗蒸都食唔停,下次試下先😝)黃金脆炸手工空心掛麵配川辣汁 🍲煎得非常香脆,感覺有少少似pizza又有啲似零食😂 中西合璧口感特別幾香口特式臘味煲仔飯🍜有臘腸/臘鴨/臘肉,加上自家製頭抽,非常惹味!!! 家人讚不絕口 😍員工仲會幫我哋落豉油 之後攪拌再冚蓋焗一焗,令飯粒更加軟身, 旁邊亦有飯焦香脆可口!!!! 呢度採用咗五常米,店員好細心地解釋佢哋自家製嘅每一樣食材! 感受到佢嘅用心製作🤗🤗我最鍾意佢嘅臘腸油份好香,食落聞到酒味,用嚟送飯一流😍蠔油菜心 🌿條條勁粗勁大條而且好靚, 蠔油係特別配製嘅唔會過鹹! 簡單白烚都食到爽口新鮮🌿☘御膳髮粥類似紫米露加花生再配上椰奶, 完美結束呢一餐😋另外一讚呢度嘅服務態度非常好又好笑容,我仲

香煎海鯧魚🐟

黃金脆炸手工空心掛麵配川辣汁 🍲

特式臘味煲仔飯🍜

蠔油菜心 🌿

御膳髮粥
類似紫米露加花生再配上椰奶, 完美結束呢一餐😋

另外一讚呢度嘅服務態度非常好又好笑容,我仲好鍾意佢serve菊花茶🌻🌻

2019-05-10