2022-09-17 183 瀏覽
今日嚟北角食火鍋放題。第一次嚟呢一間火鍋,咁啱五點幾未到6:00仲可以趕得切佢個早割優惠(好似係咁叫)。二百幾蚊可以食90分鐘,見佢門口話入面有好多嘢食整好咗,同埋喺門口見到入邊有moven pick 雪糕,就一於揀佢啦。入到去我叫咗個麻辣火鍋底,朋友就叫咗個蕃茄火鍋底。出去行咗轉睇吓有咩食,真係超級驚喜,竟然會有鰻魚俾你任夾,同埋竟然有麻辣豬紅,兩樣我喺街度都唔係好常食。於是就夾左泥試下睇下係咪得個樣,哇點知兩樣都好好食,特別推介豬紅,真係辣得來又補血,辣妹必吃。另外就係個movenpick雪糕,有時食放題都會有Häagen-Dazs啊嗰啲雪糕食,但係呢度嘅雪糕竟然個雪櫃嘅溫度係會好似五星級酒店咁set好咗,令到啲雪糕嘅溫度啱啱好,唔會硬掘掘,食落好似gelato 感超級好味。其他嘢都好好味,夾埋啲湯底度食辣得來又唔會掩蓋左啲食物嘅鮮味,正! 呢間嘢有機會我一定會再嚟:D