2020-07-01 587 瀏覽
今日放假男朋友特登帶我黎依間漢堡包店試下😍,佢話同friend食過覺得幾好味😙。第一次黎到日街🥰發現都幾多靚cafe ❤️黎到鋪頭門口,裝修設計好簡約,牆身以藍白色為主,幾有格調,有一種好舒適嘅感覺😉。好岩打下卡🥰佢哋有長枱,亦都有適合情侶坐嘅二人位,座位都算幾闊落。睇返餐牌佢哋都有唔少 Signature Burger以及唔同嘅小食。飲品方面可以選擇汽水或者特飲。特別一提佢哋有得食sweet potato fries(蕃薯條), 比較少見🤗。我哋嗌咗一個Honbo 2.0 同一個Grilled Chicken Burger ,小食點左蕃薯條同芝士薯條, 飲品就叫左Mike’s Lemonade 同 Green lemon tea. 先嚟嘅係Honbo 2.0 配蕃薯條呢個漢堡份量好大 有四塊兩安士牛肉漢堡 ,配埋芝士🧀,醃青瓜🥒,洋蔥絲同秘製醬汁。佢哋嘅牛肉,肉味濃郁,煎嘅時間亦啱啱好,非常juicy,拼埋唔同嘅配料口感非常豐富👍。蕃薯條平時比較少食,佢哋係新鮮炸起熱辣辣味道甜甜的,食落去亦都冇咁油膩,唔錯唔錯😆。之後上嘅係Grilled Chicken Burger同芝士薯條塊雞扒

佢哋有長枱,亦都有適合情侶坐嘅二人位,座位都算幾闊落。

先嚟嘅係Honbo 2.0 配蕃薯條

塊雞扒好大塊,大快過個包,煎得好香嫩🐥,入面仲有好多肉汁,配搭佢地嘅照燒汁,味道都好好😌。

芝士薯條都唔錯,薯條係砌幼身,入面嘅芝士醬濃濃配埋熱辣辣嘅薯條食都係一種享受😋。

飲品方面,Mike’s Lemonade飲落酸酸地都幾開胃,仲有少少青瓜味,同味道濃郁嘅漢堡幾夾☺️。
Green lemon tea 味道甜甜的,好似有D 蜂蜜嘅味道,都幾滋潤😇。
  • Honbo 2.0
  • Cheese  fries