2023-07-20 56 瀏覽
去開銅鑼灣做嘢,做耐咗要嗱嗱聲食個lunch 返公司。諗住食個快餐,但係又唔想食麥XX,於是就揀咗burgeroom 睇吓有冇高質漢堡包😆睇相見到鵝肝漢堡包好似好正,本身唔太食動物內臟都忍唔住嗌。果然冇令我失望,漢堡包烘得香脆,鵝肝煎得焦香入口有油香,外脆内軟,雞扒厚身咬落啖啖肉勁Juicy配埋芝士嘅鹹香更加惹味,鵝肝同雞扒味道好夾。本身都大食,係嗌套餐,原來會包埋薯條同沙律。薯條炸得香脆香口,唔太咸,配埋清新嘅沙律食都冇咩罪惡感,中和返個油膩感。另外都嗌左單骨雞翼配蜜糖芥末醬,雞翼外皮酥脆,内裡柔軟,非常香口!再加上濃郁的芥末醬,真是絕配。盛意推介俾鐘意食漢堡包嘅朋友,想食高質快餐就要黎burgeroom, 上菜快,多菜式配搭,食材新鮮。下次會再嚟食,試吓其他漢堡

配埋芝士嘅鹹香更加惹味,鵝肝同雞扒味道好夾。

再加上濃郁的芥末醬,真是絕配。

Foie     gras  chicken  burger
香辣單骨雞翼配蜜糖芥末醬
2023-07-20