2023-01-02 2060 瀏覽
呢間餐廳位於西環佢係一間主打🇫🇷法國菜嘅餐廳餐廳嘅裝修以藍色同海岸為主題牆上油上海洋壁畫🖼️俾人一種悠閑舒適嘅感覺佢哋嘅set dinner好豐富性價比非常高🤩𝐒𝐞𝐭 𝐃𝐢𝐧𝐧𝐞𝐫 $𝟑𝟕𝟖/𝐩𝐞𝐫𝐬𝐨𝐧-𝐒𝐭𝐚𝐫𝐭𝐞𝐫𝐬-დ 𝐁𝐫𝐢𝐭𝐭𝐚𝐧𝐲 𝐅𝐢𝐬𝐡 𝐒𝐨𝐮𝐩დ 𝐑𝐚𝐯𝐢𝐨𝐥𝐞𝐬 𝐝𝐞 𝐑𝐨𝐲𝐚𝐧 -𝐌𝐚𝐢𝐧𝐬-დ 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚დ 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤-𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭-დ 𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞დ 𝐂𝐫𝐞𝐩𝐞 𝐋𝐞𝐬 𝐕𝐨𝐢𝐥𝐞𝐬 𝐝𝐞 𝐒𝐚𝐢𝐧𝐭 𝐓𝐫𝐨𝐩𝐞𝐳Brittany Fish Soup係味道好鮮甜嘅魚湯,魚香味好濃,配埋蒜茸包同埋芝士碎一齊食好惹味😋 Ravioles de Royan係另一款前菜,佢係一款法式雲吞,佢嘅外皮好嫩滑,裡面係芝士餡,配埋芝士忌廉汁同香脆嘅煙肉碎食好夾😋Ribeye Steak🥩煎得好靚,色澤好亮麗,真係睇到教流哂口水🤤熟度我哋就叫咗五成熟,切開見到肉質好粉嫩,食落肉質好嫩滑,牛味香濃,口感好juicy。薯條都炸得好香脆,相當高質😋 Crab Pasta嘅蟹肉非常多,每一啖都食到有蟹肉,真係feel到餐廳嘅誠意😆意粉嘅硬度煮得啱啱
呢間餐廳位於西環

დ 𝐂𝐫𝐚𝐛 𝐏𝐚𝐬𝐭𝐚

დ 𝐑𝐢𝐛𝐞𝐲𝐞 𝐒𝐭𝐞𝐚𝐤

-𝐃𝐞𝐬𝐬𝐞𝐫𝐭-
დ 𝐂𝐫𝐞𝐦𝐞 𝐁𝐫𝐮𝐥𝐞𝐞

Ribeye Steak🥩煎得好靚,色澤好亮麗,真係睇到教流哂口水🤤熟度我哋就叫咗五成熟,切開見到肉質好粉嫩,食落肉質好嫩滑,牛味香濃,口感好juicy。薯條都炸得好香脆,相當高質😋 Crab Pasta嘅蟹肉非常多,每一啖都食到有蟹肉,真係feel到餐廳嘅誠意😆意粉嘅硬度煮得啱啱好,食落好彈牙,整體而言好好味😍

Crepe Les Voiles de Saint Tropez係一款甜薄餅甜品,佢嘅面層相當香脆,食落甜度適中,薄餅上有焦糖蘋果同焦糖海鹽雪糕,一齊食真係feel到滿滿嘅幸福😆呢間餐廳嘅Creme Brûlée非常出色,係我食過最嫩滑嘅焦糖燉蛋之一,鐘意食焦糖燉蛋嘅朋友記得叫呢道甜品呀🤪
2022-12-31