2021-01-24 888 瀏覽
辛苦左一星期終於黎到星期六,放假當然要嘆返個brunch,今日黎到諾士佛臺呢間樓上打卡餐廳食brunch,由於之前有試過同朋友黎食dinner飲返幾杯已經覺得嘢食唔錯,所以再食第二次。呢間餐廳確實係打卡勝地,聽講鳥籠座位更要提早訂座request。Menu方面除左有brunch menu仲有其他小食和散叫menu。今次點了一客All day breakfast,巴馬火腿配pancake同一客甜品。All day breakfast $138招牌All day breakfast超豐富,有我最愛的薯餅,紐堡輪香腸,炒蛋,煙肉,扒番茄,茄汁焗豆,炭燒菠蘿及酸種麵包。望見個樣,真係要手機食先,食指大動。細心之處的地方是茄汁焗豆,係熱架!另外值得一提的是,呢間餐廳另外有提供素食版的all day breakfast,素食者可以盡情點。Morning Dutch Pancake $98另外我們點了荷蘭鐵鍋班戟伴巴馬火腿,煎雙蛋,火箭菜和巴馬芝士。鐵鍋鹹pancake真係熱喇喇,pancake皮唔會過厚,加上巴馬火腿及蛋汁,賣相吸引。西班牙油炸鬼伴朱古力醬及vanilla雪糕上次無點甜品,所以今次

All day breakfast $138

Morning Dutch Pancake $98

西班牙油炸鬼伴朱古力醬及vanilla雪糕
上次無點甜品,所以今次特地點了一客招牌西班牙油炸鬼,傳統的churros超香脆,每食一口可以蘸一下朱古力醬,再呷一口雪糕,雖然邪惡左小小但係每吃一口都回味無窮。

飲品方面點了一杯熱鮮奶咖啡作結,中和一下甜度。
2021-01-16