2017-11-12 1076 瀏覽
朋友生日提議要食中餐,無問題,見這間餐廳常係 OpenRice 彈出來,而正評也𣎴少,一於試新嘢。一早預定了枱子同北京填鴨。比預定枱子的時間早了二十分鐘到,侍應表示人齊入座,都正常的,因為全店都幾爆!一行八人點了,口水雞,兩款水餃,炒飯,麻醬麵,水煮牛,肉皮凍,雞絲粉皮,千層豬耳 同預定了的北京填鴨。其他的不詳述,只談一些比較深印象的。一隻北京填鴨足足有兩大碟的份量,皮熱辣辣,而且鴨皮脆肉嫩,不算好肥,讚!水煮牛,以份量而言,價位不算高。味道,辣度是中辣,夠麻!牛肉肉嫩,有大量粉皮。愛吃辣的要點!千層豬耳,其實是千層峰!爽脆帶辣,佐酒一流!肉皮凍,比較濃味的,好似食啫喱一樣!性價比高,不過唔好expect 一流服務,但係侍應們態度良好!雖然話限時,不過佢地冇催促我地買單。要提的是,此店只收現金同八達通!

其他的不詳述,只談一些比較深印象的。

千層豬耳,其實是千層峰!爽脆帶辣,佐酒一流!

肉皮凍,比較濃味的,好似食啫喱一樣!

2017-10-07