2021-05-09 137 瀏覽
經過銅鑼灣想搵野食 見到有姐姐舉牌寫著和牛放題,就膽粗粗抱住好奇嘅心態去試了,大概六點左右到達,所以等位嘅人都唔算多 餐廳都有提供兩種放題可以選擇一種係和牛一種係普通晚市牛肉放題 💜飲品方面都好多選擇有不同的汽水果汁和茶,應有盡有🥤🧃 💛食物方面,一坐低已經有擺設精美的日本A4-A5和牛頭盤,仲有幾款海鮮:鮑魚、蠔、蝦、蟹蓋、帶子,燒嘅時候啲鮑魚仲識得郁嚟郁去,所以真係幾新鮮,而且個蟹蓋有好多蟹膏!但如果再要encore海鮮就要另外俾錢啦。另外呢間餐廳仲有提供幾款刺身,嗌左幾件三文魚同埋其他刺身,感覺上都好新鮮肥美 💙等我講一講啲和牛啦,一坐低已經俾咗好多唔同部位嘅和牛你揀其中有A4同A5,和牛都油脂分布飽滿,入口即溶,十分推薦,而且再嗌的時候,都可以keep住食物嘅水準。同埋食到有罪惡感嘅時候,都有燒金菇粟米等等的蔬菜類 🧡另外放題都有好多選擇,有壽司類,小食類,炸物類,冷熱熟食。我自己就比較鍾意食炸嘢所以就叫左榴槤炸彈炸鮮奶,嚟嘅時候啲嘢食都好夠熱,唔似係炸定,榴槤炸彈有重榴槤味,炸鮮奶既炸粉唔會過厚。另外火炙壽司都好重gas味,十分好吃呢❤️呢間餐廳嘅服務態度其實都唔錯,員工亦都好

💜飲品方面都好多選擇有不同的汽水果汁和茶,應有盡有🥤🧃

❤️呢間餐廳嘅服務態度其實都唔錯,員工亦都好細心,燒海鮮嘅時候員工會好詳盡講解每個海鮮需要燒的時間,同埋會幫我哋反下海鮮,同埋會幫我哋生蠔去殼,甲羅燒都會幫我哋撈勻,令我哋食嘅時候更加方便,
另外值得一提,當日兩個人食都安排咗四人卡位俾我哋,所以一啲都唔會覺得壓迫

總結:8/10
2021-03-09