2017-03-30 351 瀏覽
到訪尖沙咀食日本野 近排日本野食得多就真係無乜感覺 不過依間認真得 又正 食物得不在話下 員工服務嗰下都唔話得嗰下得呀嘛我地兩個人黎到都六點幾 見到餐廳都唔係好多人 但點知坐落至知 愈黎愈多人 如果無自信早過人流 最好都係訂下位先三式前菜蘿蔔好爽 酸得黎又有啲甜 深色嘅係牛蒡 都好好色 鹹鹹咁 作為前菜啱啱好三文魚籽八爪魚沙律魚籽好有口感 同沙律一齊食 絕對配合 沙律菜爽爽既 同魚籽既鹹味 鮮味一齊 認真不錯刺身五盛有赤貝 牡丹蝦 池魚 油甘魚 中拖羅 所有剌身都幾新鮮 不得不讚既係個牡丹蝦 超爽口 仲會彈牙添 拖羅都好吸引 又肥 大滿足!壽司海膽方面雖然唔係日本產 但加拿大既一樣唔錯 入口都好creamy 小甜 金目錭 熟食就食得多 壽司都係第一次 魚嗰種鮮甜味比起熟嘅 岀好多 💖💖 同埋每件飯細細咁 唔洗食到飽哂 啱哂小鳥胃既女仔大虎蝦真係有成隻手掌咁大 唔係講笑 燒到啱啱好 唔會太老 隻蝦仲好爽 好新鮮青芥辣安格斯肉眼本身以為會好膩 但點知食落口 青芥辣完全同肉眼嘅膩balance得好好 一啲都唔膩 仲愈食愈好食😂 簡直係我既回頭之選高菜炒飯到我食到咁上下飽既時侯 佢再攞個飯黎

三式前菜
刺身五盛
刺身
壽司
壽司盛
青芥辣安格斯肉眼
青芥辣醬安格斯牛
高菜炒飯
到我食到咁上下飽既時侯 佢再攞個飯黎 其實我就真係唔太想食 不過!!!個飯啲料真係多到呢 又有魚 又有帶子 點都要試下吧 飯偏向淡味 但唔會冇味 因為有高菜既咸味同配料真係十足
高菜海鮮炒飯
甜品
有得揀水果/ 雪糕 水果居然都有冰鎮 超靚 未食先攞分 個棃超甜 又爽 勁好食 橘子都甜中帶微酸 好正😏😏 仲有蘋果 飽死我啦🙈
日本生蠔
2017-03-13