2023-08-10
日本黒毛和牛焼肉 牛太 (沙田中心) (沙田)📍沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓50及57號舖日式燒肉一向都好難抗拒,間唔中我哋都會物色不同嘅燒肉放題。上星期食咗間燒肉都幾值得分享,雖然餐廳名都話咗俾大家知佢係食牛和,但若果想先試試質素都可以先揀豪和燒肉放題$389 體驗一下。近期佢地做緊個夏祭限定搞搞新意思,以芝士做緊一個主題。有不同嘅cross over , 例如芝士辛辣燒肉,芝士拉絲。原來用芝士配燒肉都幾過癮,因為真係會有拉絲效果,而且可以令到味道更豐富!值得一提係佢地啲牛肉都有幾多部位可以揀,質素都算好,每款都肉感重牛味濃,絕對係對得住個價錢!外邊亦有自助區域,可以自己夾啲小食。當日有芝士炸雞、蕃茄芝士粉shake shake 薯條、章魚燒、炸魷魚。我就冇玩shake shake 薯條,但有shake shake 章魚燒😂。個蕃茄粉又真係幾惹味🤭當然唔少得仲有個雪糕機!有雲朵扭紋雪糕3.6 牛乳同波子汽水味。如果食$469 ,更加可以享有波子汽水暢飲添,見隔籬枱啲中學生飲得好開心😁飲品都幾多元化,除咗罐裝飲品之外,有自家製無糖花茶。仲可以用手機QR code 任飲Asahi ,
📍沙田橫壆街2-16號沙田中心3樓50及57號舖
日式燒肉一向都好難抗拒,間唔中我哋都會物色不同嘅燒肉放題。
分別有綠茶蕨餅、紅豆/吉士鯛魚燒、燒朱古力香蕉、燒棉花糖、燒菠蘿。 我自己就食咗幾次燒棉花糖!好滿足!