2023-01-16 478 瀏覽
唔好以為屯門無日本菜嘅美食~今次介紹一間高質小店比大家,唔單止刺身新鮮好食,價錢range 仲好闊,使得起可以食omakase,想平靚正又有lunch set 飽肚高質~🍽炸蝦&軟殼蟹手卷👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼兩款手卷都超正~炸物卜卜脆,外脆內軟火候啱啱好,有效鎖住肉汁保持肉質鮮味彈牙😋紫菜仲好脆,飯粒又唔會太軟影響口感,大大件夠晒飽!🍽壽司&特級丼飯👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼平時我食飯都對食材十分講究,但食生野我會更加有要求,因為平時熟食都可以靠調味同廚藝搭救,但係刺身唔同,完全不經烹調,依賴嘅就係餐廳嘅採購同埋保存~而宏鮨芯嘅用料上乘,非常鮮味,保證食過翻尋味😍除此之外,餐廳嘅烏冬同埋麵豉湯等都做得好好食,一個午餐連埋飲品都係百零蚊~非常抵食,推介大家一試!

🍽炸蝦&軟殼蟹手卷👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

🍽壽司&特級丼飯👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼