2019-08-09 512 瀏覽
約了媽咪到銅鑼灣行街,她的朋友介紹我們到這裏食晚飯,在openrice度睇過晚飯價錢都比較貴,所以今次試lunch set先。 入到餐廳環境光線柔和, 店員親切友善, 一坐低已經送上lunch set menu, 我點了兩個餐同媽咪一齊分享,Deluxe Chirashi $360, 三色丼$420。首先店員會送上開胃小食甜甜酸酸的, 味道唔錯。三色丼~ 賣相非常精美, 每粒晶瑩通透的三文魚籽, 鮮甜好味的海膽,鮮滑的吞拿魚蓉, 完全帶出整個飯的不同口感。Deluxe Chirashi~ 滿滿的新鮮刺身, 入口即溶油香四溢的拖羅, 鮮甜的海膽, 肥美的帆立貝, 清甜的牡丹蝦, 鹹香味又濃又正的三文魚籽, 店員果然冇介紹錯啊!蒸蛋~ 細細碗的蒸蛋入面材料豐富,芫茜,白果,雞肉和蜆肉,配上滑溜的蒸蛋, 非常好吃。麵豉湯~ 食了很多刺身之後, 可以飲返碗暖笠笠的麵豉湯,飲完都唔會覺得口乾。蕎麥冷麵~爽口彈牙,啱曬夏天吃,好清新。最後點少得甜品, 套餐可以選擇飲品或甜品, 我喜歡吃雪糕,所以選擇了甜品, 吃過雲呢拿味的三文治雪糕後,好滿足!走的時候見到原來玄鮨已經有幾年攞到米芝蓮推介,怪唔知這

首先店員會送上開胃小食甜甜酸酸的, 味道唔錯。
前菜

三色丼

Deluxe Chirashi

麵豉湯

蕎麥冷麵~爽口彈牙,啱曬夏天吃,好清新。
蕎麥冷麵

雪糕甜品

走的時候見到原來玄鮨已經有幾年攞到米芝蓮推介,怪唔知這裏的食物質素咁好啦! 今次兩個人埋單大約要八百幾,但我覺得是值得的,因為刺身非常新鮮,套餐的份量很多,今餐就當獎勵下自己啦!

2019-08-08
紀念日