2021-09-23 47 瀏覽
金鶴拉麵 (九龍城道) (土瓜灣)📍土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B舖✨難得放假就去左朋友屋企打麻雀,打完後就同男朋友系附近搵下有咩食,經過見到金鶴拉麵,知道呢間系好高質就揀左呢間餐廳黎解決我地既晚餐北海道期間限定👉🏻北海道海老濃厚拉麵$138呢個拉麵系蝦蟹拉麵,上面會有好多蝦、蟹肉、兩塊紫菜、一大塊豚肉、一隻糖心蛋。咁個湯底系將蝦同蟹既味道集合埋一齊,個湯底真系勁濃郁,無咩味精,真材實料。當你食每一啖既時候,啲麵都會沾上濃濃的蝦蟹湯,真系勁好食!小編本身吾太鐘意食完麵後飲埋啲湯,但今次小編真系忍吾住飲哂啲湯,實在好味到飛起🤤👉🏻北海道花蟹濃厚拉麵 $138呢個就系蟹既拉麵,上面會有好多蟹肉、同樣有兩塊紫菜、一大塊豚肉、一隻糖心蛋。呢個湯底會有好濃郁既蟹味,相對北海道海老濃厚拉麵黎講味道就啖少少,不過佢其實一樣都系勁好味架!男小編同樣將啲湯飲到無得剩🤤以上兩個套餐可加$20配埋小食同飲品小編就揀左以下小食👉🏻唐楊炸雞一共有三隻炸雞,每一隻都系大大隻既!仲會跟埋淮鹽,點完之後會更能帶出炸雞既味道,如果你覺得吾夠淮鹽你可以叫店員加多啲俾你👉🏻炸日式餃子一共會有四隻餃子同配埋喼汁,
金鶴拉麵 (九龍城道) (土瓜灣)
📍土瓜灣九龍城道10-16A號聯業大廈地下B舖

北海道期間限定

👉🏻北海道海老濃厚拉麵$138

👉🏻北海道花蟹濃厚拉麵 $138

以上兩個套餐可加$20配埋小食同飲品

小編就揀左以下小食

👉🏻唐楊炸雞

👉🏻炸日式餃子
一共會有四隻餃子同配埋喼汁,啲餃子🥟炸得岩岩好,好好味!

至於飲品小編就揀左吾洗再額外加錢既可樂同雪碧,如果加$20可以轉飲波子汽水或加$40轉飲啤酒🍻

📢餐廳環境:餐廳分左兩層,上層就系用餐區,其實行幾步樓梯就會到達,都幾大架!服務方面都吾錯,你一舉手叫餐或加水,店員都好快會見到你並為你服務。